website templates

SZENT HIEROTHEOSZ ÉS SZENT ISTVÁN GÖRÖGKELETI EGYHÁZKÖZSÉG - Budapest

Mobirise

Pap: Nacsinák Gergely
Székhely: 1053, Bp., Váci utca 55. I. em. 1.
Tel. 0036 1/317-9230

Szertartásrend:
Általánosságban vasárnap és kiemelt ünnepnapokon délelőtt 10-től Szent Liturgia, előtte 9-től utrenye, szombaton és ünnepek előestéjén 18-tól vecsernye.
Aktuális és részletes szertartásrend >>

A fővárosban a Konstantinápolyi Patriarchátusnak jelenleg két kápolnája van. Az egyik a Váci utca 55. szám alatt. A szerény, de barátságos kápolna Magyarország apostoli királyának, Szent Istvánnak – akinek ereklyéi is találhatók az oltárasztalon –, és első ortodox püspökének, Szent Hierotheosznak szenteltetett. Az oltárteret díszítő freskó Korényi János festő-restaurátor felajánlása a kápolnának, csakúgy, mint a szomszédos fogadószobában látható Szent István és Szent Hierotheosz-ikon. A kápolnának ikonosztázán: a Krisztust és az Istenszülőt ábrázoló ikonok, amelyek elválasztják az oltárteret a kápolna többi részétől, a bécsi metropolita ajándékai.

Cím: 1053, Bp., Váci utca 55. I.em. 1. Tel. 00361/317-92-30

Szertartások:

Általánosságban vasárnap és kiemelt ünnepnapokon délelőtt 10-től Szent Liturgia, előtte 9-től utrenye, szombaton és ünnepek előestéjén 18-tól vecsernye.
Aktuális és részletes szertartásrend >>

A legfrissebb Google tesztek szerint a Mobirise-zal készített webhelyek 100%-ban mobilbarátok. Márpedig a Google (hivatalosan is) imádja az ilyen webhelyeket!

A Mobirise témák alapja a Bootstrap 3 és Bootstrap 4, melyek a legnagyobb teljesítményű mobilbarát keretrendszerek. Mostantól, még ha nem is vagy hozzáértő, tagja lehetsz a leggyorsabban növekvő bootstrap közösségnek.

Válassz az előre elkészített blokkok - teljes képernyős intró, bootstrap diavetítő, tartalom slider, reszponzív képgaléria lighbox-szal, parallax görgetés, videó hátterek, menük, ragadós fejlécek stb. - széles palettájáról.

Kápolna:

1056 Budapest                     
Váci utca 55. I. em. 1                    


Elérhetőségek

Email: magyarorszagiexarchatus
@gmail.com
Telefon: 00361/317-92-30
Fax: 00361/317-92-30

Technikai szám 1%-hoz: 0224

Hivatkozások

Metropolis von Austria

Visszajelzés

Kérjük, értesítsen minket, ha hibát találtál vagy ötletei, javaslatai vannak! Minden visszajelzést nagyra értékelünk.