html site templates

ALFÖLDI GÖRÖGKELETI PAROCHIA - Karcag

Mobirise

Pap: Füzék Borisz
Székhely: 6000. Kecskemét, Széchenyi tér 9.
Adószám: 18466096-2-03
Tel. 0036 76/737-735

Szentháromság templom - Kecskemét
Cím: 6000. Kecskemét, Széchenyi tér 9.
Szertartásrend: Vasárnap 10 órától Szent Liturgia.

Szent Miklós templom - Szentes
Cím: Szentes, 6600. Kossuth Lajos u. 4.
Szertartásrend: Kéthetente vasárnap 10 órától Szent Liturgia.

Szent György templom - Karcag
Cím: 5300. Karcag, Horváth Ferenc u. 2.
Szertartásrend: Kéthavonta vasárnap 10 órától Szent Liturgia.
Bejelentkezés: 06/30/626-9283

Hazánkban a 17. században kezdtek görögök letelepülni, akik a török hódoltság elől találtak itt menedéket. A magyarok illetve a monarchia letelepedési engedélyt adott nekik és örömmel fogadta kereskedelmi tevékenységüket, mivel összekötő kapcsot jelentettek kelet és nyugat között, Konstantinápoly és Bécs között. II. Rákóczi Ferenc fejedelem külön okmányban rendelkezik afelől, hogy szabad mozgásuk legyen, mivel a szabadságharcosok hadianyag és élelmiszer utánpótlásában is jelentős részük volt. Az alföldre különösen a Macedóniai, Kozáni és Sziatiszta városokból települtek ide görögök, és kereskedő kompániákat hoztak létre, melyek egymással jól szervezett kapcsolatban álltak. Munkájuk mellett szívükön viselték nemzeti, kulturális és egyházi hagyományaikat, ezért mindenhol templomot építettek a városközpontokban, temetkezési helyről gondoskodtak, több helyen iskolát és kórházat is tartottak fenn. Az első templom, amit felszenteltek a szentesi Szent Miklós Templom volt, mintegy 250 évvel ezelőtt. Karcagon 1794-ben fejezték be a Szent György Templom építését, 1811-ben pedig elkészült az Ikonosztázion Nikolaosz görög ikonfestő keze munkájának nyomán. Melyről tanúskodik az Ikonosztázionon olvasható görög nyelvű felirat is. Levéltári dokumentumokból jól látszik, hogy a karcagi Görög Egyháztanács évszázadokon keresztül jó gazdája volt a templomnak, parókiának, temetőnek és az egyházi földeknek. Az orosz megszállást követően az egyházi életet minden eszközzel próbálták korlátozni az akkori hatalmi szervek. Így a templom néhány évtizedig nélkülözte a rendszeres egyházközségi életet. A rendszerváltozás után egyházunk rögtön kinyilvánította, hogy hagyományosan a görög, konstantinápolyi patriarcha fennhatósága alá tartozik lelki a dogmatikai értelemben. Az egyházi birtokok, tulajdonok pedig az alapító egyházközség tulajdonát képezik. Templomunkban jelenleg néhányszor évente vannak Istentiszteletek, melyeket Borisz atya celebrál Arszenios bécsi görög metropolita, magyarországi exarcha kinevezése folytán. Egyházunkat több néven is ismerik magyarul Görög-keleti, görögül Orthodox, szláv nyelveken pedig Pravoszláv. 2000 éves keresztény egyház, melyet Krisztus urunk alapított. A templom bejelentkezés alapján tekinthető meg. Tel.: 06/30/626-9283

Válassz az előre elkészített blokkok - teljes képernyős intró, bootstrap diavetítő, tartalom slider, reszponzív képgaléria lighbox-szal, parallax görgetés, videó hátterek, menük, ragadós fejlécek stb. - széles palettájáról.

A legfrissebb Google tesztek szerint a Mobirise-zal készített webhelyek 100%-ban mobilbarátok. Márpedig a Google (hivatalosan is) imádja az ilyen webhelyeket!

A Mobirise témák alapja a Bootstrap 3 és Bootstrap 4, melyek a legnagyobb teljesítményű mobilbarát keretrendszerek. Mostantól, még ha nem is vagy hozzáértő, tagja lehetsz a leggyorsabban növekvő bootstrap közösségnek.

Válassz az előre elkészített blokkok - teljes képernyős intró, bootstrap diavetítő, tartalom slider, reszponzív képgaléria lighbox-szal, parallax görgetés, videó hátterek, menük, ragadós fejlécek stb. - széles palettájáról.

Templom:

5300. Karcag,
Horváth Ferenc u. 2.
Tel.: 06/30/626-9283               


Elérhetőségek

Email: magyarorszagiexarchatus
@gmail.com
Telefon: 00361/317-92-30
Fax: 00361/317-92-30
Nyilvántartási szám: 00008/2012
Adószám: 18083196-1-41
Technikai szám 1%-hoz: 0224

Hivatkozások

Metropolis von Austria

Visszajelzés

Kérjük, értesítsen minket, ha hibát találtál vagy ötletei, javaslatai vannak! Minden visszajelzést nagyra értékelünk.