free website design templates

ALFÖLDI GÖRÖGKELETI PAROCHIA - Szentes

Mobirise

Pap: Füzék Borisz
Székhely: 6000. Kecskemét, Széchenyi tér 9.
Adószám: 18466096-2-03
Tel. 0036 76/737-735

Szentháromság templom - Kecskemét
Cím: 6000. Kecskemét, Széchenyi tér 9.
Szertartásrend: Vasárnap 10 órától Szent Liturgia.

Szent Miklós templom - Szentes
Cím: Szentes, 6600. Kossuth Lajos u. 4.
Szertartásrend: Kéthetente vasárnap 10 órától Szent Liturgia.

Szent György templom - Karcag
Cím: 5300. Karcag, Horváth Ferenc u. 2.
Szertartásrend: Kéthavonta vasárnap 10 órától Szent Liturgia.
Bejelentkezés: 06/30/626-9283

Az egyik leginkább tisztelt ortodox püspöknek, Myra-i Szent Miklósnak szenteltetett a görögök szentesi temploma, amelynek építését tehetős görög családok támogatták. Felépítésére 1786-ban került sor, ekkoriban a környék görögajkú lakossága is a templom környékén telepedett le: a közelben állt a parókia, az iskola, és a kereskedők üzletei is. A templom nyugati építészeti mintákat követ; az oltárt a templomhajótól elválasztó ikonosztáz héttengelyes, háromszintes, aranyozott, műmárványozott, fa vázrendszeru, copf stílusú építmény, amelyen 39 ikontábla foglal helyet. Figyelemreméltóak a Trónoló Istenszülőt és a Tanító Krisztust ábrázoló, gazdag ornamentikájú ikonok a Királyi Ajtó bal- és jobboldalán. Az ikonosztáz ikonjai, csakúgy, mint a boltozatot díszítő falkép az ún. Teneczki-műhely alkotásai. Az ikonfestő, a posztbizánci művészetben egyedülálló módon önmagát is megjelenítette: a Golgota-kereszt tövében, a kárhozott Ádám koponyájának helyére illesztette önarcképét. Ez a festészeti hitvallás egyedülálló az egész posztbizánci görög művészetben. A szentélyben, az oltáron van elhelyezve Szent Agatha vértanúnő ereklyéje, amely Konstantinápolyból került Szentesre. A templom déli homlokzatának falfülkéjében Szent Miklóst ábrázoló freskó látható. Alatta falba épített márványtáblán örökítették meg az egyházalapítók nevét.

Válassz az előre elkészített blokkok - teljes képernyős intró, bootstrap diavetítő, tartalom slider, reszponzív képgaléria lighbox-szal, parallax görgetés, videó hátterek, menük, ragadós fejlécek stb. - széles palettájáról.

A legfrissebb Google tesztek szerint a Mobirise-zal készített webhelyek 100%-ban mobilbarátok. Márpedig a Google (hivatalosan is) imádja az ilyen webhelyeket!

A Mobirise témák alapja a Bootstrap 3 és Bootstrap 4, melyek a legnagyobb teljesítményű mobilbarát keretrendszerek. Mostantól, még ha nem is vagy hozzáértő, tagja lehetsz a leggyorsabban növekvő bootstrap közösségnek.

Válassz az előre elkészített blokkok - teljes képernyős intró, bootstrap diavetítő, tartalom slider, reszponzív képgaléria lighbox-szal, parallax görgetés, videó hátterek, menük, ragadós fejlécek stb. - széles palettájáról.

Templom:

6600. Szentes,  
Kossuth Lajos u. 4.                  


Elérhetőségek

Email: magyarorszagiexarchatus
@gmail.com
Telefon: 00361/317-92-30
Fax: 00361/317-92-30
Nyilvántartási szám: 00008/2012
Adószám: 18083196-1-41
Technikai szám 1%-hoz: 0224

Hivatkozások

Metropolis von Austria

Visszajelzés

Kérjük, értesítsen minket, ha hibát találtál vagy ötletei, javaslatai vannak! Minden visszajelzést nagyra értékelünk.