Keresztény Hidak

2019 szeptember 29

Galéria

Kerekasztal beszélgetés a hagyomány szerepéről

2019. szeptember 29. 18:00 - Budapest, Múzeum utca 11.

"Keresztény Hidak" címmel nyilvános előadássorozat indul a budapesti Szent István és Szent Hierotheosz ortodox egyházközség szervezésében. Ennek nyitányaként szeptember 29-én este hat órakor négy felekezet gondolkodói fejtik ki álláspontjukat az egyházi hagyomány szerepéről, lehetőségeiről és a tradíciónak az egyes keresztény közösségekben betöltött szerpéről. A neves teológusok és történészek (római és görögkatolikus papok, református lelkész és ortodox filozófiatörténész) kerekasztal-beszélgetésének Gróf Károlyi István hajdani palotája, a VIII. kerület Múzeum utca 11. szám alatti épület ad otthont, amely a tavalyi évtől Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus magyarországi központja.

A most induló programsorozat 2019-ben négy előadással ill. beszélgetéssel nyújt bepillantást a keleti, ortodox keresztény lelkiségbe. Célja, hogy közösen keressük a keleti hagyomány és a nyugati keresztény gondolkodás kapcsolódási pontjait, s ezek mentén feltárjuk azokat a sajátosan keleti vonásokat, tanításokat, amelyek egyszersmind az egyetemes kereszténység kincsei is. A magyar és külföldi vendégelőadók részvétele biztosítékot jelent arra, hogy színvonalas és szellemileg is inspiráló estek várják az érdeklődőket.

Helyszín: az Egyetemes Patriarchátus budapesti központja - VIII. kerület, Múzeum utca 11.

Időpontok: 2019. szeptember 29., október 20., november 17., december 8. - vasárnap este 18:00-tól.

A szervezők munkáját segítendő a mellékelt linken jelezheti részvételi szándékát, és előzetes kapcsolódó olvasmányt is kaphat:

https://forms.gle/NX8hKAo6B9hQXsNN9

2022 május 23

Apostol:

Evangélium:

Hírek

Jelenleg nincs friss hír

© KONSTANTINÁPOLYI EGYETEMES PATRIARCHÁTUS MAGYARORSZÁGI ORTHODOX EXARCHÁTUS