A szigetszentmiklósi kápolna ünepe

2019 december 01

Galéria

Főpapi liturgia és felolvasó avatás.

2019. december 1-én vasárnap tartotta templomünnepét Szigetszentmiklóson a Szent Miklós Görögkeleti Egyházközség. Az ünnepi Szent Liturgiát Arszeniosz metropolita celebrálta.

A szigetszentmiklósi közösség nagy örömére szolgált, hogy Prodromosz atya vezetésével a beloianniszi egyházközség is képviseltette magát az ünnepen. Köszönet illeti András diakónus atyát, aki a ráckevei szerb monostorból érkezett, hogy együtt ünnepeljen a szigetszentmiklósi hívekkel.

Külön köszönet illeti Szigetszentmiklós város önkormányzatát, amiért a képviselőtestület mindkét oldala megjelent a templomünnepen.

A Szent Liturgia végén metropolita két felolvasót is avatott. Grosch Nándor testvérünket a beloianniszi és a budapesti közösség számára, Cirici Kornélt pedig a szigetszentmiklósi közösség szolgálatára. Az egyházközség parókusának, Róbert atyának pedig keresztet adományozott szolgálatának elismeréseképpen.

Az ünnep fényét a Miskolcról érkezett Szent Nahum-kórus emelte gyönyörű énekével. Ők amellett, hogy együtt szolgáltak a helyi kórussal, kis műsort is adtak a Szent Liturgia után. Az alkalom végén Dovgomelja Miroszláv adventi szerzeményét adta elő lánya, Réka, majd Szentirmai Donát és családja énekelt karácsonyváró énekeket.

2022 május 23

Apostol:

Evangélium:

Hírek

Jelenleg nincs friss hír

© KONSTANTINÁPOLYI EGYETEMES PATRIARCHÁTUS MAGYARORSZÁGI ORTHODOX EXARCHÁTUS