Kapcsolat

Család Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola
intézményvezető: Molnár Zsuzsanna
cím: 8360 Keszthely, Hunyadi u. 3.
telefonszám: +36 83 320-107
e-mail: csaladiskola@csaladiskola.hu
honlap: www.csaladiskola.hu

Az 1996-ban alakult keszthelyi Család Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskolát, egyházunk 2010-ben vette fenntartásába. Iskolánk küldetésének tekinti, hogy megismertesse a gyermekeket egyházunk hitével, a krisztusi tanítással. Kiscsoportos oktatással gondoskodik a tehetséggondozásról, a felzárkóztatásról és a szociális különbségek kiegyenlítéséről. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a magyar szerves műveltség népművészeten, ének-zenén, hangszeres oktatáson, hagyományápoláson keresztüli átadására. Fontos küldetésének tartja a teljes évkört átfogó hagyományokhoz és az egyházi ünnepekhez kapcsolódó szokások, rítusok felelevenítését.

Az alapító Keszey Tivadar és felesége Molnár Zsuzsanna olyan csoport alapú nevelésközpontú iskolát álmodott meg, ahol a szülők, mint egy nagy család tagjai kapcsolódnak be az intézmény életébe.

A kezdetben 12 kisdiákkal induló intézmény mára közel félszáz általános iskolás és kétszáz művészeti oktatásban résztvevő számára biztosít magas szintű tanulási lehetőséget. Sajnos a helyszűke miatt az óriási érdeklődés ellenére csak kétévente van beiskolázás. Emiatt egyházunk mindent elkövet az intézmény bővítésének elősegítésére.

2022 augusztus 09

Apostol:

Evangélium:

Hírek

Jelenleg nincs friss hír

© KONSTANTINÁPOLYI EGYETEMES PATRIARCHÁTUS MAGYARORSZÁGI ORTHODOX EXARCHÁTUS